keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Minna - vahva synnyttäjä

Minna Canth suurperheen äiti, naisasialiikkeen nainen, yrittäjä, vahva savolainen nainen, kuten ätinikin, ovat olleet minulle voimaa antavia esimerkkejä. Se minkä koen meitä eniten, yli aikakausien, yhdistävän ovat lunonnolliset synnytykset.

Synnytykset luonnollisena tapahtumana voimaannuttavat. Se, että on saanut selviytyä omin voimin, tilanne on ollut hallinnassa omin keinoin, on palkitseva, äitiyttä ja naiseutta vahvistava. Se antaa eväät vanhemmuuteen, vahvistaaa naiseutta ja äitiyttä sekä kantaa vaikeiden tilanteiden yli.

Muotiin tulleessa teknologisessa synnytyksessä nainen on asiantuntijoiden hoidettavana, heidän armoillaan, passiivisena hoidon kohteena. Tällainen tapahtuma heikentää naisen luottamusta tunteisiinsa ja vaistoihinsa, joita tarvitaan kasvatustehtävässä, naiseuden ja äitiyden arkipäivän haasteista selviämisessä.

Kannattaa hyödyntää synnytyksen tarjoama ainutkertainen kasvun tapahtuma jotta tulisimme paitsi vanhemmiksi niin myös viisaammiksi naisiksi. Synnytystapahtuman merkittävyyden vuoksi äidit ovat kasvattamisen ja hyvinvoinnin avainasemassa perheissä. Nämä vanhat naiset ovat viisaita ja arvostettuja..

Vahva nainen vie synnytyskulttuuria eteenpäin ja vahva synnyttäjä naisliikettä. Nyt suomalainen synnytyskulttuuri on käännekohdassa teknologisesta luonnonmukaisempaan.

Tervetuloa Minna-päiville 20.3., Kuopion kaupunginkirjastolle kuulemaan asiantuntijoilta otsikolla”Ihanaa synnyttämisen tuskaa” uusinta uutta synnytyskivusta ja synnytyspelosta sekä näkemään ja kokemaan synnytyslaulua-ja tanssia.

Aila Miettinen, naistentautien-ja synnytysten erikoislääkäri, Aktiivinen Synnytys r.y.

1 kommentti:

  1. Olen täysin samaa mieltä ja mietin todella kotisynnytystä nyt kun Tammisaari lopetti. Ei innosta sairaala ympäristö missä joka kerta on häiritsevänä tekijänä ollut juuri se ympäristö ja huonot avut. Kun sitten sinne menet ei viitsi keskelle aulaa synnyttää vaikka viime synnytys oli voinut niin tapahtua, sillä aamukeskustelun käydessä kukaan ei viitsinyt siivota salia valmiiksi. Kotona kaikki olisi ollut paljon helpompi. Lisänä sairaala synnytykseen tuli inhottava automatka läpi lumisten,liukkaiden teiden. En ymmärrä tätä nykymaailmaa ja sen tuomaa jokapaikan vaaraa!!!!!! Elämä on vaarallista luonnostaan. Toiset väistelee peltilaatikoita ja toiset eläimiä pysyäkseen hengissä. Jos ihmiset ymmärtäisi miten paljon heitä sairaalakulttuuri pyörittää syöttäen lääkkeitä ja antaen apua milloin mihinkin vaivaan(en tarkoita akuuttiapua) vaan tuntemuksia jotka ihmiset jättävät itse selvittämättä turvautuen lääkärin pillereihin. Kuka auttaa viidakossa synnyttäjää, oma äiti tai naapurimajan nainen. Miks ihmeessä asiasta tehdään niin epäluonnollinen. Ihminen on oppinut että sairaalan metallisänky ja ne tuhannet piipittävät apulaitteet tuovat turvan sen sijaan, että kuuntelisivat itseään, kaikki menee silloin loistavasti kun äiti itse tietää mitä tekee, mutta tämä nykymaailman hössötys on vienyt naisilta sen lahjoista parhaimman avun mikä naisessa on luonnonvarana, naisista tapetaan itsetuntemus tällä nykytekniikalla joka ei ikinä ylety naisen fysiikan tasolle. Kuka menee sairaan rakastelemaan??? synnytys on yhtä luonnollinen tapahtuma kuin rakasteleminen. Uskokaa naiset itseenne ja kuunnelkaa mitä keho kertoo. Kaikki osaa suudella kun keho viestittää halusta. Kaikki osaa myös synnyttää kun keho niin viestittää!!! Luottakaa itseenne, se ei ole mistään muusta kiinni! Olen todennut, että kun vain USKALTAAA LUOTTAA omiin tuntemuksiin, ne auttaa parhaiten!!!! Naiset, LUOTTAKAA omiin vaistoihin.

    VastaaPoista