lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kaulin tempauksella ilahdutetaan synnytyssairaaloiden kätilöitä

Alkukesästä 2011 ilmestyneen Sydänääni-lehden ”Kaulimella kylmää kyytiä kivuille”- artikkelin (s.20-21) innoittamana Aktiivinen Synnytys Ry:n hallitus päätti järjestää Kaulin –tempauksen. Kaulin tempauksen ajatuksena on lahjoittaa Suomen synnytyssairaaloihin vedellä täytettävä kaulin ja uusin Sydänääni-lehti jossa yllä mainittu artikkeli julkaistiin. Kaulinten lahjoitukseen osallistuvat Aktiivinen synnytys ry:n lisäksi myös Tupperware jälleenmyyjä Tuula Kulmala ja Tampereen Tupperware tukkuyrittäjä Eija Niemi.

Kaulin tempaus käynnistyi konkreettisesti 8. heinäkuuta 2011, kun ensimmäiset kaulimet lähtivät postin mukana synnytyssairaaloihin ympäri Suomea. Loput kaulimista tullaan viemään suoraan synnytyssairaaloihin tulevien viikkojen aikana. Kaulimen ja Sydänääni –lehden mukana on saatekirje kätilöille. ”Toivomme, että kaulin innostaa teitä tarjoamaan äideille erilaisia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja synnytyskipuihin”, kirjeessä sanotaan.


Aktiivinen Synnytys ry suosittelee lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja synnytyksessä seuraavista syistä:

- lääkkeettömät kivunlievityskeinot tukevat naisen kehon omaa hormonitoimintaa

- kehon oma oksitosiini eli ’rakkaushormoni’ on erittäin tärkeä äidin ja vauvan kiintymyssuhteen kehittymiselle ja imetyksen onnistumiselle

- kehon oman hormonitoiminnan tukeminen vähentää synnytyksen jälkeistä masennusta ja lisää äidin ja vauvan yleistä hyvinvointia.


Yhdistys pyrkii edistämään aktiivisen ja luonnollisen synnytyksen hoitomuotojen ja tiedon saatavuutta, ja Kaulin tempaus on yksi konkreettisista keinoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti