lauantai 28. maaliskuuta 2009

Synnyttäjillä oikeus laadukkaaseen synnytysvalmennukseen

Taysiin tulee synnyttäjiä ovista ja ikkunoista, jo valmiiksi liian vähän olevaa henkilökuntaa ei olla lisäämässä, ja synnytysvalmennuskin on vain internetin varassa. Täysien synnytyssalien ja kiireisen henkilökunnan takia laadukkaan synnytysvalmennuksen tarve korostuu.Usein synnyttäjät ovat suurimman osan ajasta yksin tukihenkilönsä kanssa, joten synnytykseen valmistautuminen etukäteen on todellatärkeää. Synnyttäjillä on oikeus saada monipuolista tietoa ja konkreettista valmennusta, jossa voi olla vuorovaikutuksessa valmentajansa kanssa, kokeilla erilaisia synnytysasentoja ja tutustua myös lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin ja kokeilla niitä. Näin mielestäni synnyttäjän mahdollisuus synnyttää itselleen sopivimmalla tavalla kasvaa.

Synnytykset ovat ainutlaatuisia kokemuksia, joista voi jäädä kauneimmillaan voimaantunut olo ja hieno muisto tai pahimmillaan vuosiksi traumat jättävä kipeä muisto, jonka vain haluaisi unohtaa. Synnytyskokemuksen laadulla on yhteys myös siihen millaista varhainen vuorovaikutus vauvan kanssa on ja kuinka lapsivuodeaika sujuu. Sen takia on mielestäni äärimmäisen tärkeää, että synnyttäjillä on mahdollisuus valmistautua synnytykseen monin eri tavoin. Onneksi tähän tarpeeseen on vastaamassa myös Tampereen Napapiirin synnytysvalmennukset!

Nimim. Synnyttäjien puolesta

1 kommentti:

  1. synnytysvalmennuksessa v.2009 kerrottiin synnytyksestä seuraavaa; ...sitten teille laitetaan epiduraali, sitten tehdään episiotomia... jne.
    Tälle ei kerrottu mitään vaihtoehtoja??? Onneksi kirjastosta saa lainattua hyviä kirjoja, (luonnonmukainen synnytys ja aktiivisynnytys) joista sain asentoneuvoja ja muuta tärkeää tietoa. Kirjojen rohkaisemana päädyinkin ns. luomusynnyttäjäksi, jota kovasti päiviteltiin neuvolassakin. Myös se, ettei episiotomiaa tehty oli suuri ihmetyksen aihe, mikä on minusta outoa kun kaikki meni hyvin ja lapsi oli kooltaankin pienehkö. Ilmeisesti väliliha leikellään usein rutiininomaisesti ensisynnyttäjältä, vaikkei tarvetta olisi. Myös epiduraalin laittaminen tuntuu olevan itsestään selvyys.

    VastaaPoista